Leuke weetjes over scheren

 

Steeds meer mannen verwijderen hun lichaamshaar.
Vooral sporters vinden een glad lichaam mooier. Met name wielrenners, bodybuilders en zwemmers. Het is gestroomlijnder, spieren komen beter uit en het is vooral… prettiger met massage en insmeren van oliën.

Vrouwen beginnen al met scheren tussen hun 14e en 15e jaar.
In Europa beginnen jonge vrouwen met het scheren van benen en oksels voor het eerst tussen de 14 en 15 jaar. In de VS doen ze dat al een jaar eerder.

Ongeveer 30% van de vrouwen schaamhaar de ‘Brazilian’-look geeft.
25% beperkt zich tot de bikinilijn en nog eens 25% gaat smoothie. De rest kiest een driehoekje of is op een andere manier creatief.

Haren die afgeschoren zijn komen niet dikker terug. Haren die weer aangroeien zijn wel altijd donkerder. Dit komt omdat er nog geen zonlicht bij is geweest of water of zeep.

Haar groeit in de zomer sneller dan  in de wintermaanden.
In warme seizoenen is de bloedcirculatie beter, en daardoor krijgen haartjes meer voeding.

Vrouwen ontharen omdat ze het mooier en hygiënischer vinden.
Maar ook omdat het lekkerder aanvoelt of omdat ze het zelf of hun partner opwindend vinden.

Het tot vier weken (of langer) kan duren voordat een haartje teruggroeit?
Hoe dichter je bij de haarwortel je scheert, hoe langer haar wegblijft, het verschilt wel per persoon en per lichaamsdeel. De haarwortel ligt tot vier millimeter onder de huid en is het beste te bereiken met een epilator.

Heel erg veel mannen en vrouwen laten zich ontharen door IPL of lichtflits.
De kans  is heel groot dat u iemand kent die zich laat laseren.

Een man heeft tot 15 duizend baardharen. De circa 7.000 tot 15.000 baardharen van een man groeien meer dan één centimeter per maand. De beenharen van vrouwen groeien slechts 1/2 centimeter per maand en zijn ook dunner. Een man heeft ongeveer zoveel haren op de kin als een vrouw aan beide benen en onderarmen heeft.

Baardharen groeien per dag tussen 0,3 en 0,5 mm. Een man besteed, tussen zijn 15e tot 75e jaar, ongeveer 900 uur aan scheren. De meeste scheren zich aan de wastafel, ongeveer 84%. De rest scheert zich onder de douche. Jonge mannen tot ca. 24 jaar scheren zich ongeveer vier keer per week. Mannen ouder dan 35 scheren doen dat keer per week (Bron: S.C. Johnson & Son).

Mannen scheren zich van oudsher. De oude Egyptenaren scheerden niet alleen hun baard, maar ook hun lichaam. In deze tijd waren mannen altijd glad geschoren. Bronzen scheermessen om zowel hun baard en hoofd te scheren, werden hiervoor gebruikt.

 

Blog logo Scherenshop

Laat een reactie achter | 0 reacties