TIPS

Scherenshop | 30-06-2015

De Scherenshop is een webwinkel en biedt een keur van veelal natuurlijke scheerproducten voor mannen en vrouwen van uitstekende merken op het gebied van klassiek scheren, maar ook uitstekende producten voor lichaams- en haarverzorging. Er is een enorm aanbod van producten. Het motto is dan ook “creëer je eigen stijl” en die ruimte bieden we dan ook!

Neem een kijkje in de Scherenshop.

Baardmannen.nl | 17-02-2015

Neem eens een kijkje op baardmannen.nl. Deze site is boordevol baarden, allemaal gefotografeerd door Arie Bruinsma.

Heb jij een baard? Dan hoor jij hier ook tussen! Doe mee!
De eerste 100 mannen met baarden zijn inmiddels gefotografeerd, kijk op baardmannen 1.0 voor deze serie.
De tweede serie vind je op baardmannen 2.0, welke momenteel loopt.

Meld je aan als Baardman!

 

Nieuw! De Flexball van Gillette | 07-02-2015

In het blog van bol.com lezen we:
Mannen weten hoe lastig scheren kan zijn. Vaak moet je je mes letterlijk in allerlei hoeken wringen om alle haartjes te bereiken. Met dat euvel wil Gillette voor eens en altijd afrekenen. Hoe? Met de baanbrekende Flexball-technologie. Als je wilt weten wat dat precies inhoudt en/of als je deze nieuwe Fllxball wilt winnen moet je snel verder lezen.

 

 

Win een Gillette Fusion ProGlide VIP-pakket t.w.v. €35 | 19-01-2015

Moet jouw vriend/man zich hoognodig scheren? Tag hem dan op de Facebookpagina van Kruidvat NL en maak kans op een Gillette Fusion ProGlide VIP-pakket t.w.v. 35 euro! Het pakket bestaat uit scheergel, 3 mesjes en een scheersysteem met Flexball, voor een extra glad scheerresultaat! http://youtu.be/_MV1olDlpHU

Geschenkset Shave | 07-12-2014

Leuk voor onder de kerstboom?
Doe deze Nivea Men Sensitive Shave Geschenkset cadeau of geniet zelf van de fijne producten in deze set. De set bestaat uit een scheergel en een aftershave, geschikt voor de gevoelige huid.
Nu bij Kruidvat in de aanbieding van €13,99 voor €8,99.

Klik hier om te bestellen en/of om naar andere sets te kijken.

Wat kost een scheermes? | 23-11-2014

Bijna iedereen gebruikt ze wel eens: scheermesjes. De prijs van een pakje scheermesjes liegt er echter niet om, want voor vier mesjes ben je al gauw € 15,- kwijt. Een gladde kin snijdt dus ook flink in je budget. Hoe komt het toch dat die mesjes zo duur zijn? De Rekenkamer laat zichzelf het mes op de keel zetten, door een heuse barbier, en zoekt het uit. Marc de Hond gaat langs een drogist en leert daar dat Nederlanders zich bijna allemaal met hetzelfde merk scheermesjes scheren. Stefan Stasse rekent samen met een dermatoloog uit hoeveel kilometer (!) haar een gemiddelde man elk jaar weer van zijn baard afscheert. Sofie van den Enk bezoekt het nanolab waar zij een oud scheermesje onder een microscoop bekijkt en leert dat een haar net zo sterk is als een koperdraadje. Jair Ferwerda berekent in een messenwinkel dat er waarschijnlijk niet meer dan 9 cent aan staal in een scheermesje van € 4,50 verwerkt zit.

Bron: De rekenkamer – KRO

10 scheertips voor een perfect gladde huid | 15-11-2014

Op www.scherendeheren.net vind je in 10 stappen een hele uitgebreide uitleg hoe je het beste en fijnste kunt scheren. Onderstaand een beknopte samenvatting.

  1. maak het gezicht grondig schoon > Was de huid met glycerine-zeep.
  2. maak de huid goed nat > Huid natmaken met washand en warm water.
  3. gebruik scheerschuim > Schuim dun aanbrengen en inmasseren.
  4. gebruik een scherp mesje > Vervang moderne meervoudige mesjes na 6 tot 7 scheerbeurten.
  5. gebruik twee handen > Met de ene hand de huid straktrekken, met de andere scheren.
  6. spoel het mesje tijdens het scheren > Spoel het mes onder de kraan met warm water.
  7. scheer tweemaal > Eerste keer met de groeirichting mee scheren; tweede keer (opnieuw schuim aanbrengen) tegen de groeirichting in.
  8. spoel het gezicht af > Eerst met lauw water, daarna met koud water afspoelen. Dan droog­deppen; niet wrijven.
  9. kalmeer de huid > Een aftershaveproduct zonder alcohol droogt de huid niet uit.
  10. scheer niet te vaak > Scheer niet dagelijks; geef de huid af en toe rust!

Bron: www.scherendeheren.net

MOVEMBER FOUNDATION De organisatie die zich wereldwijd inzet om de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven. | 01-11-2014

DOE MEE

Movember gaat over de terugkeer van de snor, lol hebben, en een verschil maken. Wereldwijd verplichten Mo Bros zich om een snor te groeien tijdens de 30 dagen van Movember, en worden ze wandelende en pratende reclameborden voor het goede doel. De snor is ons lintje, het symbool waarmee wij discussies aanwakkeren, bewustwording vergroten en fondsen werven voor de gezondheid van de man.

Er zijn veel manieren om mee te doen, van een snor laten staan tot doneren. Wij laten het groeien van snorren over aan de mannen, maar Mo Sistas spelen een cruciale rol in het succes van Movember door fondsen te verwerven, bewustzijn te vergroten, en de Mo Bros in hun levens te steunen.

MOVEMBER FOUNDATION
De organisatie die zich wereldwijd inzet om de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven.

De ontwikkeling naar steeds meer mesjes | 10-10-2014

“Wat een gedoe toch altijd!” moeten de mannen vroeger al gedacht hebben. Gelukkig kon je je, wanneer je veel geld had, laten scheren.
In de 19e eeuw werd het een gewoonte je te scheren. Daardoor waren er voortdurend mensen (meestal mannen) op zoek naar mogelijkheden om het scheren gemakkelijker te maken.
In de 20e eeuw slaagde King Camp Gillette daarin; van de oude scheermethodes ging men over op het wegwerpscheermesje.
Wil je meer lezen/te weten komen over de geschiedenis van het scheermesje?
Kijk dan eens op deze sites:

Wat kosten scheermesjes? | 01-10-2014

Onze eerste TIP op deze nieuwe site is uiteraard: like ons op Facebook, Volg ons op Twitter en schrijf je in voor onze #GRATIS nieuwsbrief! Op die manier word je op de hoogte gehouden waar de verschillende mesjes, schuims, crèmes etc. in de aanbieding zijn en waar je dus het best (al dan niet online) kunt kopen.